در مطلب قبل از قلم بهعنوان یکی از هدیههای مناسب برای مدیران نامبرده بودیم، اما سؤالی که بعد از طرح این مسئله پیش آمد این بود که با توجه به بازار ایران، کدام برندها و کدام قلمها میتوانند مناسب هدیه دادن باشند و اینکه از کجا میتوان این قلمها را تهیه کرد و از صحت و اصالت آنها باخبر شد. در ادامه قصد داریم تا به شما بگوییم چه قلمی با چه قیمتی و از کجا میتواند گزینه مناسب برای خرید یک هدیه باشد.
شاید بتوان حالوروز این روزهای قلم را از زبان فریدون مشیری شنید، آنجا که خطاب به قلم میگوید: ای همراه، ای همزاد، ای هم سرنوشت، هردومان حیران بازیهای دوران زشت. شاید بگویید دوران استفاده از قلم تمامشده است؛ کیبورد و امکانات دیجیتال جای قلم را در معادلات انسانی گرفته است و این روزها قلم دیگر مثل روزهای قبل کاربردی نیست، پس چرا باید یک کالای غیرکاربردی را به کسی هدیه بدهیم.
میخواهم استدلال کوتاهی که در گزارش قبلی استفاده کردم را تکرار کنم. شاید این روزها قلم به کار رودهدرازیهای نویسندهها نیاید اما به کار مدیری که باید زیر این رودهدرازیها امضای تائید بزند خواهد آمد. امضا، هویت اصلی و جدانشدنی مدیران است که همچنان و شاید برای سالها هنوز به کار خواهد آمد.
پس قلم میتواند بهعنوان یک هدیه در کنار مدیر باشد و به کار آن بیاید. استفاده از یکقلم خوب و ارزشمند برای هر مدیری خوشایند است، پس در اینکه قلم میتواند کالایی مناسب برای هدیه دادن به مدیران باشد شک نکنید.
کدام قلمها ارزشمندند
قبل
از هر چیز باید روشن کنم که ارزش هر قلم به رقص آن بر روی کاغذ است. اما
خب ما اینجا میخواهیم راجع به ارزش فیزیکی قلم صحبت کنیم، پس باید به نکات
دیگری اشارهکنیم.
فاکتور
ابتدایی در ارزشگذاری بر روی قلم برند سازنده آن است، مهم است که کدام
برند سازنده قلم است، نام برند میتواند ارزش قلم باشد. فاکتور بعدی تعداد
ساختهشده از آن قلم است. بیشتر قلمها ارزششان به تعداد پایین آنهاست و
هر چه تعداد تولید یکقلم کمتر باشد آن قلم قیمتیتر خواهد بود. نکته دیگر
اما دستساز بودن قلم است. بخش عمدهای از قلمهای ارزشمند و قیمتی دستساز
هستند و ارزش خود را از دستساز بودن خود میگیرند.
کدام برندها ارزشمندند
اگر در گسترده بازار جهانی حرف بزنیم باید به سراغ نامهایی چون آرارا ایتالیایی یا کارتیر و دوپون برویم. برندهایی که در بازار ایران بهشدت کم یاب هستند و پیدا کردن آنها کار سادهای نیست؛ اما ما میخواهیم برندهای قابلدسترس را معرفی کنیم، برندهایی که در ادامه راه تهیه آنها را هم به شما خواهیم گفت.
مون بلان
مون بلان یکی از ارزشمندترین قلمهای موجود در بازار است و نمونه چینی آنهم بسیار! وقتی به دنبال یافتن این قلم بودم به نمونههای چینی بسیاری برخوردم. نمونههایی که شباهت بسیاری به قلمهای اصل این برند دارد. راه شناخت اصل از فیک این برند قیمت آن است. در بازار ایران تقریباً نمیتوان قلم مون بلان زیر یکمیلیون تومان پیدا کرد. قلمی با برند مون بلاد اما باقیمتی زیر یکمیلیون تومان بهاحتمال فراوان فیک است. نکته دیگر شناسنامهدار بودن این قلمهاست. قلمهای این برند همگی شناسنامه و شماره سریال دارند و از طریق وبسایت این شرکت اصالت آنها قابلپیگیری ست.
پارکر، شیفر، لامی و گراف
این سه برند در درجه پایینتر از مون بلان قرار دارند، برندهایی همچنان باارزش و گرانقیمت. ازآنجاییکه قیمت این برندها در بازار ایران از ۱۰۰ هزار تومان آغاز میشود، نمونههای فیک کمتری دارند. اما همچنان در بازار نمونههای فیک این برندها نیز یافت میشود. اصالت این برندها را هم میشود از روی شناسنامه آنها تشخیص داد. این برندها همگی برای قلمهای خود شناسنامه و شمارهسریال در نظر گرفتهاند که از طریق وبسایت آنها قابلپیگیری ست. در بازار ایران این قلمها از ۱۰۰ هزار تومان تا ۲ یا سه میلیون تومان قیمتگذاری شدهاند. البته نمونههای گرانتر آنها نیز در بازار وجود دارد. شاید برای شما جالب باشد که برند گراف محصول کارخانه فایبرکاستل است و درواقع کالاهای لاکچری این برند با این نام به بازار عرضه میشوند.
یوروپن، ملودی، ایپلومات
این سه برند هم در انتهای جدول برندهای لاکچری میتوانند جا بگیرند. سه برند چینی که فیک نیستند و کپی نمیکنند و خود قلمهای خوبی را به نام برندهای خود تولید میکنند. یوروپن در بازار ایران فعالیت بیشتری دارد و محصولاتی بانامهای مشاهیر ایرانی نیز تولید کرده است، ازجمله مجموعه قلمهای کوروش کبیر، خیام و یا حافظ که توسط این کمپانی چینی تولیدشده است. این برند هم محصولات خودش را با شناسنامه و شمارهسریال عرضه میکند و قلمها در وبسایت کمپانی قابلردیابی هستند. قیمت این برند اما از نمونههای دیگر ارزانتر است. قیمت این برندها از ۴۰ یا ۵۰ هزار تومان شروع میشوند. اما نمونههای ۷۰۰ یا ۸۰۰ هزارتومانی هم در بازار به نام این برند موجود است. بهطور مثال پک خیام این برند در دو مدل، نقرهای حدود هشتصد هزار تومان و طلایی حدود یکمیلیون و دویست هزار تومان در بازار ایران قیمتگذاری شدهاند.
از کجا بخریم؟
حالا که با برندهای موجود در بازار آشنا شدید، سؤال بعدی این است که چطور و از چه طریق میشود این برندها را تهیه کرد. قبل از اینکه به شما بگویم از کجا میتوان این برندها را تهیه کرد بهتر است بدانید که عمدتاً قلمهای موجود در بازار بهصورت شرکتی وارد میشوند و نمایندگیهای این شرکتها محل عرضه آنها هستند. بهطور مثال قلم چینی یوروپن نمایندگیهای بیشتری در سطح کشور دارد و از بسیاری از کتابفروشیهای معتبر میتوانید محصولات این شرکت را تهیه کنید. اما محصولات لامی ۲ یا ۳ نمایندگی در تهران دارد و محصولات آنها در این شرکتها در دسترس است؛ اما شاید برای شما جالب باشد که برندهای دیگر مثل مون بلان و برندهای گرانقیمتتر بهصورت شرکتی وارد نمیشوند و توسط اشخاص و بهصورت تکی وارد ایران میشوند.
برای اینکه در خرید قلم دچار سردرگمی نشوید میتوانم ۳ فروشگاه معتبر را به شما معرفی کنم. اولین فروشگاه معتبر عرضه قلمهای لاکچری فروشگاه وحید است. برای رسیدن به این فروشگاه کافی ست بدانید که پل کریمخان کجای تهران است. زیر پل کریمخان با تابلوی بزرگ لامی مواجه میشوید. فروشگاه وحید نماینده اصلی برند لامی است.
برای پیدا کردن فروشگاه بعدی باید به سراغ سفارت انگلستان بروید. در خیابان جمهوری میتوانید فروشگاه لطیفی را پیدا کنید. لطیفی نمایندگی فروش قلمهای پارکر را دارد و یکی از قدیمیترین فروشندههای قلم در تهران است.
فروشگاه بعدی در چهارراه استانبول است، تابلوی بزرگ قرمزرنگ یوروپن در این چهارراه بهسادگی قابلرؤیت است. این فروشگاه نمایندگی محصولات یوروپن را دارد و میتوانید قلمهای مختلف این برند و البته برندهای دیگر را با خیال راحت از این فروشگاه بخرید.